Webbinarie: Den regenerativa demokratins principer

Välkommen till ett webbinarie inom projektet Förenade Inköp, ett projekt med mål att fler inköpsföreningar och lokala kooperativa matbutiker startas.

Webbinariet är öppet för alla men riktar sig särskilt till dig som driver en lokal kooperativ matbutik eller inköpsförening. Och såklart till dig som funderar på att starta!

Den regenerativa demokratins principer

Torsdagen den 21/5 hör vi Thorsten Laxvik, mathantverkare, fd bonde, fd slakteridirektör och en av grundarna till föreningen Byakadmin berätta om arbetet med en föreningsdemokrati 2.0.

Demokratins historiska uppgift har varit att skapa tillit mellan medborgare och till staten. Men det har sällan eller aldrig uttryckts. Byakademin har satt tillit som främsta mål i sin förening vilket ger en helt ny resonansbotten åt beslut som tas och vid utformande av själva föreningsarbetet. Numera finns ekonomiska-, ideella- och tillitsskapande föreningar. Eller föreningsdemokrati 2.0.

Möteslänk: https://us02web.zoom.us/j/88595019303

Läs mer om byakadmin:

http://byaliv.se/sag-hej-till-byakademin/

http://byaliv.se/laget-i-byakademin/

https://www.miljomagasinet.se/index.php/2019/05/10/nu-bildas-byakademin-med-erfarenheter-fran-framtidens-by/

:bulb:Presentationen hålls online på Zoom. Installera gärna och testa Zoom – programvaran för onlinemöte i god tid innan mötet.

:file_folder: https://zoom.us/download