🧠 Open Space pĂ„ tisdag, arbetsmöte: en handbok för inköpsföreningar pĂ„ fredag

Hej!

Veckan som kommer bjuder pÄ tvÄ tillfÀllen att delta i Förenade Inköp.

:calendar: Tis 21/4 kl 16–17, Open space - öppet nĂ€tverksmöte
:calendar: Fre 24/4 kl 13–15, Första arbetsmöte – författandet av en handbok för matkooperativ

Hoppas vi ses!

:calendar: Tis 21/4 kl 16–17, Open space - öppet nĂ€tverksmöte

Detta Àr en trÀff (online pÄ zoom) dÀr alla som Àr med i eller intresserade av att starta inköpsföreningar eller kooperativa matbutiker kan trÀffas och samtala kring de saker som Àr relevanta för de deltagare som Àr dÀr just dÄ.

Vi kommer att samla in vilka frÄgor som Àr aktuella under de första 10 minuterna av mötet och sen delar vi upp oss i smÄgrupper (breakout rooms) sÄ att olika personer fÄr prata om de teman som de Àr intresserade av.

SÄ du som kommer fÄr gÀrna fundera pÄ om det Àr nÄgonting speciellt du vill ta upp sÄ att vi fÄr ett par olika Àmnen att utgÄ ifrÄn. Varmt vÀlkommen!

MöteslÀnk: https://us02web.zoom.us/j/85020045935?pwd=T0l0VVZDSTBhQlVYMmw1VFBlakloUT09

:calendar: Fre 24/4 kl 13–15, Första arbetsmöte – författandet av en handbok för matkooperativ

Ett möte för alla som Àr intresserade av att bidra till den handbok som Förenade inköp hÄller pÄ att sammanstÀlla. Vi pratar om vilken information, erfarenheter och exempel som vi tror Àr relevanta för att inspirera, förenkla och utveckla arbetet med inköpsföreningar.

Med historier och exempel frÄn befintliga föreningar blir handboken bÄde intressant för redan verksamma föreningar samt för de som vill starta upp och Àr i behov av guidning.

Vi tÀnker oss en handbok som kan fortsÀtta utvecklas, bland annat genom en nÀra koppling till ett forum för vidare diskussioner.

MöteslÀnk: https://us04web.zoom.us/j/168497832

:calendar: Kommande webbinarier

28 april, Webbinarie: Coompanion
5 maj, Webbinarie: Mikrofonden

Hela programmet hittar du i projektets kalender. Vilka webbinarier borde vi boka in? Vilket stöd behöver du i din verksamhet? Hör av dig till oss!

:speaking_head: Delta i samtalet

För att komma i kontakt med med övriga deltagare i projektet rekommenderar vi frÀmst att anvÀnda projektets chatkanal som du hittar hÀr: https://foodshift.se/slack

Vi har ocksÄ skapat en grupp pÄ Facebook som inte enbar Àr lÄst till projektdeltagare: Kooperativa matbutiker, inköpsföreningar och producentkooperativ

Har du frÄgor eller synpunkter kring projektet eller vill komma i kontakt med vi som driver projektet, stÀll en frÄga pÄ Slack eller skicka ett mejl.

Om Förenade Inköp

Förenade Inköp Àr ett projekt med mÄl att fler inköpsföreningar och lokala kooperativa matbutiker startas. Vi vill ocksÄ bidra till att befintliga föreningar inleder djupare samarbeten. Om du deltar i att driva en inköpsförening eller Àr intresserad av att starta en, dÄ ska du anmÀla dig som deltagare i projektet.

https://forenadeinkop.se