🍔 Intresserad av kooperativ livsmedelshandel?

Hej!

Nu startar Food Shift igĂ„ng projektet Förenade Inköp – ett projekt med mĂ„l att fler inköpsföreningar och lokala kooperativa matbutiker startas. Vi vill ocksĂ„ bidra till att befintliga föreningar inleder djupare samarbeten. Om du Ă€r intresserad av kooperativ livsmedelshandel och vill lĂ€ra dig mer, anmĂ€l dig som deltagare i projektet!

Under vÄren kommer vi arrangera en rad webbinarier och online-seminarier. Vi kommer ocksÄ jobba tillsammans med intresserade kring att skriva en handbok för inköpsföreningar.

Vad har det hÀr med Food Shift att göra? Massor! Food Shift handlar om regenerativa förhÄllningssÀtt, om att Äterskapa det som gÄtt förlorat, om att reparera skadan vi orsakat planeten, vÄra samhÀllen och relationer. Den pÄgÄende globala krisen belyser de brÀckliga strukturer vi byggt upp och hur snabbt de kan braka samman. Livsmedelshandel inom lokala kooperativa nÀtverk representerar motsatsen - resilienta strukturer som bygger community, som kan agera bortom kortsiktig marknadsekonomi, som förmÄr vÀrdera parametrar som ekologi och biologisk mÄngfald.

Vi Àr jÀtteglada att vi fÄr sÀtta tÀnderna i denna nu Àn mer aktuella frÄga och hoppas att alla med intresse för kooperativ livsmedelshandel vill delta.

Varma och smittfria hÀlsningar,
// Marcus, Kristofer och Viktor

:calendar: 7 april, 15–16, VĂ€lkommen pĂ„ startmöte!

Vi berÀttar mer om bakgrunden till projektet och planen för vÄren. Och vi lÀr kÀnna varandra! Vad har du för behov för att ta nÀsta steg i din förening?

Är du medlem i en inköpsförening, en kooperativ matbutik eller ett producentkooperativ, dĂ„ ska du definitivt delta! Om du vill starta en kooperativ livsmedelshandel dĂ€r du bor, dĂ„ ska du definitivt delta! :white_check_mark:

Agenda:

 • Presentation av projekt, mĂ„l, arbetsverktyg
 • Mötesplan vĂ„ren, sĂ„ jobbar vi tillsammans för fler inköpsföreningar i Sverige.
  • Webbinarier
  • Öppna workshops för stöd och gemensamt lĂ€rande - open space
 • En handbok för inköpsföreningar, sĂ„ kommer vi att jobba för att producera material
 • SĂ„ ökar vi intresse och kunskap kring kooperation och inköpsföreningar
  • Lyft framgĂ„ngsrika exempel, filma och dokumentera
  • Konferensdeltagande, var och nĂ€r ska vi synas?
 • FrĂ„gor!
  • Vad kan Förenade Inköp göra för dig?
  • Vad behöver du för stöd i din verksamhet eller för att komma igĂ„ng?

MöteslÀnk: https://us04web.zoom.us/j/561717337

:calendar: Kommande webbinarier

16 april, Bottnafjordens Inköpsförening
24 april, Uppstartsmöte, skriva handbok för inköpsföreningar
28 april, Coompanion
5 maj, Mikrofonden

Hela programmet hittar du i projektets kalender. Vilka webbinarier borde vi boka in? Vilket stöd behöver du i din verksamhet? Hör av dig till oss!

:speaking_head: Delta i samtalet

För att komma i kontakt med med övriga deltagare i projektet rekommenderar vi frÀmst att anvÀnda projektets chatkanal som du hittar hÀr: https://foodshift.se/slack

Vi har ocksÄ skapat en grupp pÄ Facebook som inte enbar Àr lÄst till projektdeltagare: Kooperativa matbutiker, inköpsföreningar och producentkooperativ

Har du frÄgor eller synpunkter kring projektet eller vill komma i kontakt med vi som driver projektet, stÀll en frÄga pÄ Slack eller skicka ett mejl.

Hoppas vi ses den 7 april!