Förenade Inköp - Nyheter / blogg

Här skriver vi kontinuerligt projektuppdateringar. Det senaste som hänt och det som kommer hända. Du hittar också denna information på https://forenadeinkop.se/blogg.

Startmötet i Bottna är inställt. Vi flyttar in i cyberrymden och genomför startmöte per video istället. 7 april, kl 15-16. Välkommen! Mötesinbjudan och videolänk finns i kalendern →

Tack alla som deltog på startmötet, det var fantastiskt roligt att så många kunde delta! För er som inte hade möjlighet att vara med, här är lite anteckningar och en video – Anteckningar från startmöte Förenade Inköp, 7 april

Torsdagen den 16 april är det dags för vårt första webbinarie! Bottnafjordens Inköpsförening – en av sveriges äldsta – berättar om sin verksamhet. Förbered frågor och delta online kl 15–16! Webbinarie: Bottnafjordens Inköpsförening

I tisdags den 21 april var det premiär för vårt första Open Space online med Förenade inköp. Olika frågor lyftes och diskuterades. Gav mersmak!
fredag 24 april är det dags att dra igång arbetet med den handbok för inköpsföreningar som vi vill skapa tillsammans mer er. Ett zommmöte inleder arbetet. kl 13-15. Mer info här.

1 Like

Veckans nyhetsbrev är skickat, här hittar du det. Webbinariet med Coompanion finns ute på YouTube. Nästa vecka: Webbinarie med Mikrofonden och Open Space #2.

Ikväll, tisdagen 6/5 kör vi en “open space” på Zoom – ett öppet nätverkssamtal för alla som är intresserade av mat och kooperation. Inga förkunskaper krävs! Ta med dig en fundering eller kolla in och lyssna bara. Läs mer >

Kooperativa matbutiker, inköpsföreningar, producentkooperativ, personalkooperativ. Vilka småskaliga kooperativa verksamheter med fokus på mat finns i Sverige? Vi har tillverkat en karta för att ge lite överblick.

:world_map: En karta över svenska matkooperativ

:video_camera: Videon från jätteintressanta webbinariet med William Styrlander och Matkooperativet Helsingborg finns tillgänglig nu!

Stormöte – :calendar: Open Space #3, tisdagen 2/6 kl 20. Välkommen! Denna gång riktar vi oss mot befintliga föreningar. Träffa andra kooperativ, diskutera möjligheter, utmaningar, sortimentslistor eller vadsomhelst. :carrot:

Vi samtalade med fyra av sveriges mest ambitiösa småskaliga producenter och förädlare om drivkrafter, utmaningar, behovet av gemensamma logistik- och försäljningslösningar (inköpsföreningar?), skalningsanläggningar, vattenkefir och mycket mer!

:vhs: YouTube: Lokal produktion och samarbeten för svenska livsmedel

Välkommen till höstens första öppna möte för matkooperativ - inköpsföreningar och kooperativa matbutiker. Ta med dig dina frågeställningar och dela din kunskap med andra kooperativ! Tema för mötet: Höstplaner?!

Datum: 3/9, 19:30
Plats, Zoom: https://us02web.zoom.us/j/82662992376

Hoppas vi ses! :fallen_leaf:

Hur kan man som liten matproducent förbättra lönsamheten och minska stressnivån med hjälp av kooperativt samarbete? Det är en av frågorna vi kommer ställa under morgondagens webbinarie med Slättåkra Närproducerat.

Datum: 10/9, kl 20:00.
Länk: https://us02web.zoom.us/j/87047963363

Videon från samtalet med Slättåkra Närproducerat finns nu att titta på! Hur kan man som liten matproducent förbättra lönsamheten och minska stressnivån med hjälp av kooperativt samarbete? Det är en av frågorna vi ställde. Vi pratade även om livsmedelssuveränitet, kortare transporter och glömda mattraditioner! Länk till video: https://youtu.be/OH6LLNtkdks