📖 Arbetsmöte, fre 24 april: en handbok för inköpsföreningar. Webbinarie med Coompanion, tis 28 april

Hej!

I tisdags körde vi ett första öppet nĂ€tverksmöte för matkooperativ – en “open space” dĂ€r vi tillsammans skriver agendan och lyfter de frĂ„gor som kĂ€nns aktuella. Vi pratade om försĂ€ljning av fullkornsbasmatitris shiitake-odling, instruktioner för att starta matkooperativ och en hel del mer. Har du en frĂ„ga du vill lyfta, var med vid nĂ€sta tillfĂ€lle. Eller, arrangera en egen open space! SĂ€g till sĂ„ hjĂ€lper vi dig att komma igĂ„ng!

Vad hÀnder framöver? HÀr Àr korta sammanfattningen:

HjÀlp oss skriva en handbok för matkooperativ

Önskar du att det hade funnits mer information tillgĂ€nglig nĂ€r du startade ditt kooperativ? Eller, har du kanske insikter och kunskap som nĂ„gon som hĂ„ller pĂ„ att starta upp skulle kunna dra nytta av? Dela med dig av ditt kunnande, hjĂ€lp till att utforma en handbok för inköpsföreningar! Första arbetsmöte idag fredag.

:calendar: Fre 24/4 kl 13–15, Första arbetsmöte – författandet av en handbok för matkooperativ

ps. Om du inte har möjlighet att delta pÄ mötet men skulle vilja bidra pÄ nÄgot sÀtt, svara gÀrna pÄ detta mejl sÄ kontaktar vi dig.

Coompanion besvarar dina frÄgor om kooperation, affÀrsmodeller och organisering

Coompanion peppar och stödjer nĂ€r mĂ€nniskor förverkligar idĂ©er tillsammans i schysta och demokratiskt Ă€gda företag – kooperativ!

:calendar: Tis 28/4, kl 15–16, Webbinarie: Coompanion

Vi ses!

:calendar: Fre 24/4 kl 13–15, Första arbetsmöte – författandet av en handbok för matkooperativ

Ett möte för alla som Àr intresserade av att bidra till den handbok som Förenade inköp hÄller pÄ att sammanstÀlla. Vi pratar om vilken information, erfarenheter och exempel som vi tror Àr relevanta för att inspirera, förenkla och utveckla arbetet med inköpsföreningar.

Med historier och exempel frÄn befintliga föreningar blir handboken bÄde intressant för redan verksamma föreningar samt för de som vill starta upp och Àr i behov av guidning.

Vi tÀnker oss en handbok som kan fortsÀtta utvecklas, bland annat genom en nÀra koppling till ett forum för vidare diskussioner.

MöteslÀnk: https://us04web.zoom.us/j/168497832

:calendar: Tis 28/4, kl 15–16, Webbinarie: Coompanion

Dubbelt sÄ roligt och hÀlften sÄ svÄrt. Tvivla aldrig pÄ att en liten grupp kan förÀndra vÀrlden! Coompanion stöttar er oavsett om det handlar om att ha kvar affÀren i byn, starta företag tillsammans eller utveckla ert befintliga kooperativ.

Coompanion arbetar pÄ uppdrag av TillvÀxtverket och regionala organisationer med rÄdgivning och affÀrsutveckling inom hÄllbart och samhÀllsnyttigt entreprenörskap. Vi finns över hela Sverige pÄ 25 regionalt Àgda och styrda Coompanionkontor som verkar för ett hÄllbart, tillsammansÀgt företagande i hela landet.

MöteslÀnk: https://us04web.zoom.us/j/717341350

:calendar: Kommande webbinarier

5 maj, Webbinarie: Mikrofonden

Hela programmet hittar du i projektets kalender. Vilka webbinarier borde vi boka in? Vilket stöd behöver du i din verksamhet? Hör av dig till oss!

:speaking_head: Delta i samtalet

För att komma i kontakt med med övriga deltagare i projektet rekommenderar vi frÀmst att anvÀnda projektets chatkanal som du hittar hÀr: https://foodshift.se/slack

Vi har ocksÄ skapat en grupp pÄ Facebook som inte enbar Àr lÄst till projektdeltagare: Kooperativa matbutiker, inköpsföreningar och producentkooperativ

Har du frÄgor eller synpunkter kring projektet eller vill komma i kontakt med vi som driver projektet, stÀll en frÄga pÄ Slack eller skicka ett mejl.

Om Förenade Inköp

Förenade Inköp Àr ett projekt med mÄl att fler inköpsföreningar och lokala kooperativa matbutiker startas. Vi vill ocksÄ bidra till att befintliga föreningar inleder djupare samarbeten. Om du deltar i att driva en inköpsförening eller Àr intresserad av att starta en, dÄ ska du anmÀla dig som deltagare i projektet.

https://forenadeinkop.se